kuusentaimi, Kuva: Kimmo Haimi, Tapio Palvelut Oy

ForestKITin uudistettu työmaamoduuli vastaa työmaiden keskeisiin haasteisiin

ForestKITin työmaamoduuli uudistettiin yhteistyössä asiakkaiden kanssa tehostamaan toimenpide- ja työmaasuunnittelua.
ForestKIT-sovellus puhelimessa henkilön kädessä. Taustalla tukkipino.

Suosittu ForestKIT-käyttäjäpäivä keräsi kiitosta

14.3.2024 Jyväskylässä järjestetty ForestKIT-käyttäjäpäivä kokosi yhteen laajan joukon ForestKIT-asiakkaita perehtymään ForestKITin ja metsäalan ajankohtaisiin aiheisiin, verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia.
Juho Lammi, Juho Niskala ja Anne Harju.

Moderni metsäsuunnittelu ohjaa Sallan yhteismetsän toimintaa

Millaisia tarpeita isolla metsänomistajalla on metsäsuunnittelun työkaluille? Tapion Metsäntuntijat-podcastissa aiheesta keskustelevat Sallan yhteismetsän toiminnanjohtaja Anne Harju, Juho Niskala Afrystä ja Juho Lammi Tapiosta.
Tukkipuut

ForestKITin kasvunlaskennalla aikaisempaa tarkemmat kasvuennusteet

Yli 30 vuotta metsäalalla työskennellyttä Tilanhoitajien metsätalousinsinööri Antero Ruotsalainen on työssään päässyt todentamaan ForestKITin kasvunlaskennan toimivuuden käytännössä. 
Ilmakuva talvisesta metsästä

ForestKITin ilmakuvavalikoimaan täydennyksiä

ForestKITin ilmakuvavalikoima on täydentynyt Maanmittauslaitoksen tarjoamilla metsäsävyihin säädetyillä ortokuvilla. Kuvia luetaan suoraan Maanmittauslaitoksen rajapinnasta, joten kuvat päivittyvät ilman viiveitä ForestKITiin Maanmittauslaitoksen päivitysten rytmissä.
Talousmetsässä kanto, jonka ympärillä kasvaa marjavarvikkoa ja muuta kasvillisuutta

ForestKIT on ottanut merkittäviä kehitysaskeleita 2023 — Kokeile maksutta loppuvuoden ajan

Tutustu, mitä ForestKIT-kehitystiimi on saanut aikaiseksi kuluneen vuoden aikana. Tarjoamme uusille asiakkaille mahdollisuuden tutustua ForestKITiin veloituksetta loppuvuoden 2023 ajan.

ForestKITin uusi kuviolista julkaistu

ForestKITin uusi kuviolista kehitettiin yhdessä ForestKIT-asiakkaiden kanssa. Huhtikuussa julkaistu kuviolista tehostaa työskentelyä maastossa ja työpöytäkäytössä. 

ForestKIT-käyttäjäpäivä järjestettiin 15.3.2023

Saimme ForestKIT-asiakkaita mukavan kokoisen joukon kiinnostavien aiheiden äärelle niin paikan päälle Scandic Pasilaan kuin Teams-yhteyksien päähän 15.3. järjestetyille ForestKIT-käyttäjäpäiville.

Metsäntuntijat-podcast: Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy tarjoaa asiakkailleen mestarillista metsänhoitoa

Miten ForestKIT-metsätietojärjestelmä auttaa Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy:ta tavoittelemansa mestarillisen metsänhoidon tarjoamisessa asiakkailleen?

Tehokasta metsävaratiedon päivitystä ForestKITissä – täysin uudistettu kuviolomake

Uudella kuviolomakkeella on jatkossa nähtävissä entistä paremmin kaikki kuviotiedot kerralla sekä työpöytä- että maastokäytössä.
Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen

Metsänhoitoa keihäsmestareiden malliin

Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy käyttää hakkuu- ja metsänhoitotöiden suunnitteluun Tapion ForestKIT-metsätietojärjestelmää.

ForestKITin tila-arviolaskentaan parannuksia – Tapion summa-arvotaulukot päivittyvät turvemaiden osalta

ForestKIT-metsätietojärjestelmässä käytetään Tapion uusimpia ja ajantasaisia summa-arvotaulukoita metsäkiinteistöjen arvonmäärityksessä. Taulukoita päivitetään vuosittain tuoreilla hinta- ja kustannustiedoilla. Uusien summa-arvotaulukoiden myötä arvonmääritys summa-arvomenetelmällä on entistä

Espoossa ja Hämeenlinnassa hyödynnetään digitaalista metsätietoa monimuotoisten kuntametsien suunnittelussa

Tapion Metsäntuntijat-podcastissa keskusteltiin, miten digitaalisella metsätiedolla ja työkaluilla voidaan tukea monimuotoisten kuntametsien suunnittelua ja hoitoa. Kuuntele jakso!

ForestKIT tukee sekä nopeaa kuviokohtaista ajantasaistuslaskentaa että ainutlaatuista kiinteistökohtaista suunnitelaskentaa

ForestKITissä tuotettavat metsäsuunnittelulaskennat voidaan jatkossa ajaa kattavan kiinteistökohtaisen suunnitelaskennan lisäksi myös kuviokohtaisesti.
Säästöpuu keväisessä metsässä

ForestKITissä liuta uusia toiminnallisuuksia ja käytettävyysparannuksia

ForestKITin kehitys on jatkunut tiiviinä alkuvuonna 2022. Tutustu keskeisimpiin uusiin toiminnallisuuksiin ja lue tulevista päivityksistä.

Katsaus ForestKIT-ajankohtaiswebinaariin

Ajankohtaiswebinaarissa 15.3. kuultiin ForestKIT-järjestelmäkehityksen tuoreimpien kuulumisten lisäksi  EU-päätöksenteon metsätaloudellisista vaikutuksista ja metsänhoidon suositusten ajankohtaiskatsaus.

Tervetuloa TAPIO ForestKIT-webinaariin 15.3.22 klo klo 13–15

Tule kuulemaan ForestKIT-järjestelmäkehityksen tuoreimmat kuulumiset. Saat myös ennakkokurkistuksen tulevista päivityksistä.
Luminen kuusenoksa metsässä

ForestKIT herättää kiinnostusta – Jyväskylän kaupunki päätyi ForestKITin hankintaan

Jyväskylän kaupungin metsiä hoidetaan ja hallinnoidaan jatkossa ForestKITillä. Keskustelimme Jyväskylän kaupungin metsäasiantuntija Lassi Savolaisen kanssa ForestKITin hankintaan johtaneista syistä ja tarpeista.

ForestKIT-tiimissä roolimuutoksia 2022 alussa

ForestKIT-tiimi vahvistuu uusilla osaajilla ja roolimuutoksilla 2022 alussa. Tutustu tekijöihin!

Espoon kaupunki valitsi metsätietojärjestelmäkseen ForestKITin

Jututimme Espoon kaupungin luonnonhoitoyksikön metsäsuunnittelija Tero Alataloa valintapäätökseen vaikuttaneista seikoista. Kysyimme myös, millaisia odotuksia Espoon kaupungilla on uudelle järjestelmälle ja kuinka ForestKITin käyttöönotto on sujunut.

ForestKIT-järjestelmä on nyt optimoitu mobiilikäyttöön

Hyvät ForestKIT-uutiskirjeen lukijat, Keväinen aurinko lämmittää jo mukavasti ja eteläisestä Suomesta ovat lumet maastosta lähes kokonaan hävinneet. Osalla saattaa tässä kohtaa työ siirtyä yhä enemmän metsään ja tien päälle. On entistä tärkeämpää, että työtä voi tehdä joustavasti paikasta
Slide

“Maastokäytössä tarvittavat ydintoiminnot toimivat mainiosti, ja oleellisimpien metsävaratietojen kirjaaminen onnistuu sujuvasti.”

Janne Aikio, Metsäpalvelu Aikio Oy

Slide

“Raporttien selkeys ja kattavuus on aiempaan verrattuna todella suuri parannus. Haluttujen raporttien ja raporttikokonaisuuksien, sekä niihin liittyvien kuvio- ja teemakarttojen tulostaminen järjestelmästä on niin ikään todella helppoa ja nopeaa.”

Janne Aikio, Metsäpalvelu Aikio Oy

previous arrow
next arrow