Työkalut metsästrategian toteuttamiseen käytännössä

ForestKIT tarjoaa työkalut kuntametsien strategiatason ohjelman käytännön suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Monitavoitteisessa metsänhoidossa voi olla useita erilaisia reunaehtoja, joiden yhteensovittaminen saattaa tuottaa päänvaivaa. Voit aina kääntyä puoleemme haastavampiin simulointeihin, analyyseihin ja laskelmiin liittyvissä kysymyksissä.

Voimme olla avuksi myös kunnan metsästrategian eli metsäohjelman, laadinnassa, jossa määritetään tavoitteet kuntametsänhoidolle. Kun metsästrategia on olemassa, päästään sen toteuttamiseen käytännössä.

Monitavoitteisuuden mittarit käytössäsi

Kuntien metsäsuunnitelmat ovat monitavoitteisia. Metsistä haetaan taloudellisen tuoton lisäksi ilmastokestävyyttä ja virkistysmahdollisuuksia. Samalla halutaan turvata luontoarvot ja monimuotoisuus.

ForestKITissä lasketaan ja raportoidaan puuston ja maaperän hiilivarastoja sekä puuston hiilitasetta. Lisäksi järjestelmä laskee kuviokohtaista luontoarvoindeksiä, joka kuvaa puuston monimuotoisuutta.

Tehokasta metsävaratietojen hallintaa

ForestKIT soveltuu helppokäyttöisen ja tehokkaan käyttöliittymän ansiosta laajojen metsäomaisuuksien hallintaan. Käytössäsi ovat nopeat massamuokkaustyökalut. ForestKITillä päivität puuston vuosikasvun hetkessä koko metsäomaisuustasolle, jolloin metsävara-aineisto säilyy käyttökelpoisempana pidempään.

ForestKITistä saat kattavat ennusteet metsien kehityksestä. Metsätietojärjestelmä tuo arvokasta ja olennaista tietoa kuntapäättäjille päätöksenteon tueksi.

 

Asiakaspalvelu ja käytöntuki

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, kuinka voimme palvella teitä.

Soita meille

+358 50 434 9540

Lähetä sähköpostia

forestkitsupport@tapio.fi

Digitapio Oy

Maistraatinportti 4A, 00240 Helsinki

Asiakkaitamme