forestkit_etusivu_slider_1920_917_1
Ajankohtaista
forestkit_etusivu_slider_1920_917_1
Ajankohtaista

Tehokasta metsävaratiedon päivitystä ForestKITissä – täysin uudistettu kuviolomake

ForestKIT-metsätietojärjestelmä otti suuren harppauksen eteenpäin metsävaratietojen tehokkaassa päivittämisessä, kun järjestelmään päivitettiin uudistettu kuviolomake marraskuun alussa.

Uudella kuviolomakkeella on nähtävissä entistä paremmin kaikki kuviotiedot kerralla niin työpöytä- kuin maastokäytössä. Puuston sekä muun muassa hiili- ja taloustunnusten kehityksen seuraaminen nykyhetkestä aina 20 vuoden päähän on helppoa. Nyt voit myös vertailla ja hyödyntää suunnittelussa erilaisia simuloituja toimenpidevaihtoehtoja.

  • Kuvion tiedot ovat laajennettavissa pudotusvalikkojen avulla.
  • Kartan koko on säädettävissä kuhunkin käyttötarpeeseen sopivaksi.
  • Tietoja on nopea päivittää pikamuokkauksen avulla työpöytä- ja maastokäytössä.
  • Puustotiedot ovat päivitettävissä suoraan taulukkoon ja kuviotason summatunnukset päivittyvät tietoja syöttäessä.
  • Metsävaratietojen laskennallinen päivitys onnistuu heti kuviolomakkeelta, kun tietoja on päivitetty. Näin saadaan ajantasaiset puustotiedot sekä esimerkiksi toimenpiteiden kertymät ja kassavirrat heti suoraan nähtäväksi myös maastossa.
Kuvakaappaus ForestKIT-kuviolomakkeesta

Kuva 1. Seuraa kätevästi puuston sekä talous- ja hiilitunnusten kehitystä nykyhetkestä aina 20 vuoden päähän. Näkymä on mahdollista räätälöidä myös omaan käyttötarpeeseen sopivaksi näytettävien ja piilotettavien sarakkeiden avulla. Myös kartan kokoa voi säätää.

Kuvakaappaus ForestKIT-kuviolomakkeesta

Kuva 2. Hyödynnä skenaariolaskennan ehdottamia erilaisia toimenpidevaihtoehtoja suunnittelun tukena. Voit vertailla ja analysoida taloutta, hiilitasetta ja luontoarvoa painottavia toimenpiteitä. Simuloituja toimenpiteitä voidaan kopioida suoraan suunnitelluiksi toimenpiteiksi, jolloin ne näkyvät raporteilla ja vaikuttavat puuston kehitysennusteeseen.

Kuvakaappaus ForestKIT-kuviolomakkeesta

Kuva 3. Maastokäytössä toimenpidesuunnittelussa on nähtävillä puuston summatunnukset, jolloin esimerkiksi harvennusvoimakkuuden säätö on helppoa.

 

Kiinnostuitko ForestKITistä? Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai soita meille käytön tukeen +358 50 434 9540, niin järjestämme esittelyn ja testikäyttömahdollisuuden!