forestkit_etusivu_slider_1920_917_1
Ajankohtaista

ForestKIT tukee sekä nopeaa kuviokohtaista ajantasaistuslaskentaa että ainutlaatuista kiinteistökohtaista suunnitelaskentaa

ForestKITissä tuotettavat metsäsuunnittelulaskennat voidaan jatkossa ajaa kattavan kiinteistökohtaisen suunnitelaskennan lisäksi myös kuviokohtaisesti.

Kuviokohtainen ajantasaistuslaskenta tuottaa ajantasaiset puustotiedot, toimenpiteiden kassavirrat ja kertymät, sekä muun muassa hiilitunnukset ja tuottoarvon hetkessä. Kuviokohtainen laskenta on kiinteistökohtaista laskentaa merkittävästi nopeampi, sillä siinä ei tuoteta vaihtoehtoisia käsittelyketjuja. Kuviokohtaisella laskennalla pidät metsävara-aineistot ajan tasalla tehokkaasti, sillä kerralla laskettavien kuvioiden määrällä ei ole rajoitetta.

Kiinteistökohtainen suunnitelaskenta tuottaa ajantasaisten puustotietojen lisäksi erilaisia suunnittelun tueksi optimoituja metsikkökuvioiden vaihtoehtoisia käsittelyketjuja. Optimoinnissa tuotetaan kolme erilaista vaihtoehtoa, jossa painotetaan taloutta, hiilitasetta ja luontoarvoja. Vaihtoehtoiset käsittelyketjut ja niiden analysointi tuovat lisäarvoa toimenpidesuunnitteluun.

Kaaviokuva kuviokohtaisen ajantasaistuslaskennan ja kiinteistökohtaisen suunnittelulaskennan eroista

Ajantasaistus- ja suunnitelaskennat perustuvat Luonnonvarakeskuksen uusimpiin Motti-kasvumalleihin. Ajantasaisin ja luotettavin tieto puuston kasvumalleista sekä hiilimalleista takaa laadukkaammat lopputuotteet sekä metsiä koskevan päätöksenteon. Asiakaspalautteen ja omien havaintojemme mukaan uudet Motti-mallit kasvattavat puustoja selvästi realistisemmin kuin aiemmat Mela-kasvumallit.

Kiinnostuitko ForestKITistä? Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai soita meille käytön tukeen +358 50 434 9540, niin järjestämme esittelyn ja testikäyttömahdollisuuden!