forestkit_etusivu_slider_1920_917_1
Ajankohtaista

ForestKITissä liuta uusia toiminnallisuuksia ja käytettävyysparannuksia

ForestKITin kehitys on jatkunut tiiviinä alkuvuonna. Järjestelmän kehityksessä on ylläpidetty 2-4 viikon julkaisusykliä. Kokosimme tähän artikkeliin keskeisimmät uudet toiminnallisuudet ja tietoa tulevista päivityksistä.

Piste-, viiva- ja aluemaisten työkohteiden luonti

Kuviomuotoisten työkohteiden, kuten leimikoiden ja metsänhoitotyömaiden lisäksi ForestKIT-järjestelmässä on mahdollista laatia niin kutsuttuja vapaan geometrian hakkuu- ja metsänhoitotyökohteita. Näitä ovat muun muassa yksittäisten puiden poistot, erilaiset linjahakkuut, sekä aluemaiset työkohteet kuten ennakkoraivaukset.

Erilaisten työmaiden luonti onnistuu nyt muutamalla napin painalluksella myös suoraan maastossa esimerkiksi sijaintitietoon perustuen. Voit samalla jakaa työkohteet toteuttajille yhtä kätevästi suoraan maastossa. Työmaiden nopea luonti maastossa sekä työpöytäkäytössä tehostaa työntekoa ja säästää aikaa.

Kuva ForestKIT-käyttöliittymästä

Vapaan geometrian työkohteita voivat olla esimerkiksi yksittäisten puiden poisto tai rajalinjan avaus. Voit luoda työkohteet ripeästi suoraan maastossa.

Sähköinen metsänkäyttöilmoitus

Sähköisen metsänkäyttöilmoituksen lähettäminen ForestKITistä on mahdollista suoran rajanpinnan kautta. Kerää tarvittavat metsävarakuviot leimikkoon hyödyntäen edistyneitä hakutoimintoja tai hakkuiden teemakartoitusta ja muodosta leimikko. Metsänkäyttöilmoituksen lähettäminen onnistuu tämän jälkeen ripeästi, sillä metsäkäyttöilmoitukseen vaadittavat tiedot ja hakkuut nousevat automaattisesti metsänkäyttöilmoituslomakkeelle. Lähetyksen jälkeen voit tarkastella metsänkäyttöilmoitukseen liittyviä tietoja suoraan ForestKITissä.

Kiinteistö- ja kuviotason massamuokkaustyökalut

Metsävara-aineistojen muokkausta ja ylläpitoa voidaan toteuttaa myös näppärillä massamuokkaustyökaluilla. Kuviotason massamuokkaustyökalut on luotu mahdollisimman tehokkaiksi ja käyttäjäystävällisiksi. Voit muokata useita kuvioihin liittyviä tunnuksia kerralla sekä korvata tai poistaa aiempia merkintöjä.

Kiinteistötasolla pystyy muun muassa linkittämään metsävarakuviot oikeisiin kiinteistöihin spatiaalisesti automaattitoimintona ja uudelleennumeroimaan useamman kiinteistön kuvioita kerralla.

Kuva ForestKIT-käyttöliittymästä

Kuvion tietojen muokkaaminen massana on tehokasta. Voit tehdä kerralla useampia muutoksia eri tunnuksiin.

Käytettävyysparannukset

Käyttöjärjestelmässä navigointi eri näkymien välillä on nopeampaa ja suoraviivaisempaa pikanäppäimien avulla. Voit vaihtaa näkymää nopeasti yhdellä painalluksella kartan, kuvion perus- ja puustotietojen sekä toimenpide-ehdotusten välillä. Toiminto nopeuttaa käyttöä ennen kaikkea maastossa, mutta myös työpöytäkäytössä. Käytettävyysparannuksia on myös kuviotietojen syöttämisessä ja hakutoiminnallisuuksissa.

Kuva ForestKIT-käyttöliittymästä

ForestKIT skaalautuu sekä työpöytä- että mobiilikäyttöön. Ote mobiilikäyttönäkymästä. Voit helposti vaihtaa näkymää kartan, puustotietojen ja toimenpiteiden välillä käyttämällä pikanäppäimiä.

Tulevia ominaisuuksia

ForestKITiin on valmistumassa useita uusia toimintoja, jotka helpottavat järjestelmän käyttöä. Näitä ovat esimerkiksi spatiaalisuuteen perustuva koealatoiminto, nopea ajantasaistuslaskenta sekä metsävaratietojen uloskirjoitus Geopackage-paikkatietomuodossa, joka mahdollistaa metsävaratiedon jatkojalostamisen paikkatietosovelluksissa.

 

Kiinnostuitko ForestKITistä? Ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta tai soita meille käytön tukeen +358 50 434 9540, niin järjestämme esittelyn ja testikäyttömahdollisuuden!